ZEEDUIVEL
Zeeduivel is een ware delicatesse en met zijn stevig witvlees.
Heerlijk zachte smaak en geen graten (enkel een dik bot in het midden), laat hij jou als visliefhebber doen smelten.
Het witvlees van de staart is zeer vast en uitermate smakelijk.
Bij bereiding wel vooraf het sterke vlies verwijderen wat om het witvlees zit.
Van juli tot maart is de zeeduivel op zijn best.
Je kunt zeeduivel, buitenom het bakken, ook stoven, pocheren, verwerken in een soep of marineren.
Ook is zeeduivel uitermate geschikt voor bij de BBQ.
Door zijn stevige, vaste witvlees kun je er heerlijke BBQ-spiesjes van maken.
Zeeduivel is vooral bekend onder de Franse benaming "Lotte", maar ook word hij staartvis of hozemond genoemd.
Duitse benaming: Seeteugel
Engelse benaming: Monkfish
Zeeduivel is samen met de zeewolf een van de lelijkste vissoorten, dit door zijn monsterlijke uiterlijk, maar zeeduivel is wel een van de lekkerste vissoorten.
Het is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels, orde vinarmigen.
Ze kunnen wel een gewicht bereiken van 30 tot 40 kilo en is hij gemiddeld 1 meter lang en kan een lengte bereiken van 2 meter.
Zeeduivel zwemt het liefst in diepere wateren en komt zeer verspreid voor in de Noord-Atlantische Oceaan bij Noorwegen en IJsland, tot aan de Middellandse Zee en de Afrikaanse kustwateren, maar zeeduivel zwemt ook in de Noordzee.
Zeeduivel bestel je bij Visversa, gemakkelijk en snel online, voor 21:00 uur besteld en de volgende werkdag tussen 18:00 en 22:00 uur geleverd bij u aan huis!