ROG


De rog is een kraakbeenvis en zijn geen platvissen, maar platte vissen.
Er bestaan wel 460 verschillende soorten roggen.
In de Noordzee komen vooral de gevlekte-, de stekel-, de pijlstaart- en de sterrog voor.
De stekelrog is de meest verkochte soort.
Het vlees van een rogvleugel is zeer smakelijk, licht zoetig en niet vet. Het visvlees is stevig en aangenaam.
De rog komt het best tot zijn recht bij eenvoudige bereidingen en heeft daarom ook maar weinig smaaktoevoegingen nodig.
Rog kun je bakken of pocheren, maar cruciaal is dat rog vers klaargemaakt dient te worden, want in het kraakbeen zit een stof die bij het verouderen ammoniak afgeeft, dus voor rog geldt: alleen super vers bereiden en eten.
Na een dag of twee gaat rog sterk ruiken en is hij niet mee geschikt voor consumptie.
Vries verse rog ook nooit in, dat verdraagt het visvlees niet, tenzij gepocheerd samen met het pocheervocht.
Een verse rogvleugel is lichtroze van kleur en moet een stevige textuur hebben.
Hoe witter en slapper het visvlees, hoe ouder de vleugels.
Het culinaire gedeelte zit namelijk in zijn vleugels, dit zijn de fors ontwikkelde borstvinnen.
De rogvleugels zijn een derde van het lichaamsgewicht van de rog.
Rogvleugel bestel je vers bij VisVersa, gemakkelijk en snel online, voor 21:00u. besteld, de volgende werkdag geleverd bij u aan huis!